DSC_7349.2

Over GOw2

_M6A5033-Edit (1)

GOw2 Energy Suriname N.V. werd op 23 maart 1962 opgericht onder de naam Suritex N.V.

Het bedrijf werd opgericht omdat Texaco, zijnde een buitenlandse maatschappij, geen gronden in Suriname als eigendom mocht hebben.

Ontstaan

De multinationals SHELL en ESSO werden rond dezelfde tijd als TEXACO actief op de Surinaamse markt. De bedrijven zorgden voor de import en distributie van motorbrandstoffen en smeermiddelen naar en in Suriname. In 2001 vond een fusie plaats van de energie giganten CHEVRON en TEXACO, zo ontstond de nieuwe maatschappij CHEVRONTEXACO. De naam van de maatschappij veranderde in Chevron met bijbehorend drie brands; Chevron, Texaco en Caltex. De branche office in Suriname veranderde ook in Chevron en bleef werken met het merk Texaco.

Overname Staatsolie

In de afgelopen jaren stopten of verkochten verschillende grote multinationals hun “downstream” operaties in Suriname. Chevron deed dit als laatste in 2010/2011. Staatsolie Maatschappij Suriname besloot toen om de operaties in Suriname van Chevron over te nemen. Dit gebeurde op 1 September 2011, waarbij tijdens de overname alle bedrijfseigendommen van de Chevron vestiging in Suriname bezit werden van Staatsolie. Daarbij veranderde de bedrijfsnaam in Suritex N.V., Staatsolie mocht voor een bepaalde periode nog wel gebruik maken van het merk “Texaco”.

GOw2

In 2012 werd een campagne gelanceerd “Kis’ a grani” waarbij alle Surinamers de kans kregen om mee te denken over een nieuwe naam.  De nieuwe merknaam werd “GOw2” en bij de lancering van het merk op 13 december 2013, veranderde ook de naam van het bedrijf officieel in “GOw2 Energy Suriname N.V.”. Het bedrijf GOw2 Energy Suriname N.V. bedient met een geheel eigen identiteit, merk en waarden de verschillende sectoren van Suriname met haar energiebrandstoffen.